bamboo surfaces and natural shapes kind sustainable science labs and music heart in Thailand

0


chiangmai life architects (CLA) constructed an environmentally centered science lab and music heart for the panyaden worldwide college in thailand utilizing bamboo, rammed earth and adobe bricks. the philosophy of the mission integrates sustainability and proximity to nature as an indicator. The structure integrates up to date design and trendy technical information in an effort to obtain a minimal carbon footprint. auditorium on the left, particular person rooms on the fitting

all photos courtesy of chiangmai life architects (CLA)

chiangmai life architects used pure supplies reminiscent of bamboo, rammed earth and adobe bricks in natural varieties to combine the constructing into the pure setting, based mostly on trendy structural and security calculations. the constructing is formed like an “L”; the bamboo roof appears to be like like a coronary heart from above. pure supplies, particularly adobe partitions, are wonderful sound insulators, protecting surrounding areas calm. scientific laboratories include three laboratory rooms outfitted with all important tools. the center compartment serves as a central provide, storage and distribution room for gasoline and all laboratory supplies. chiangmai life architects science labs music center panyaden international school in thailandheart-shaped science laboratories seen from the sky; bamboo roof

the person’s creativeness is captured by the weird contrasts, in addition to the sudden combine between the uncovered bamboo construction and the earthen partitions with cutting-edge expertise within the laboratory area. the middle additionally consists of an instrument storage room at room temperature which reduces the humidity fluctuations encountered in northern thailand. Because of the non-reflective bamboo surfaces of the roof, the sound expertise could be very clear with out echo.chiangmai life architects science labs music center panyaden international school in thailand chemistry lab within the science heart; state-of-the-art science lab blends with mud partitions and bamboo roof

the music heart consists of two adjoining buildings, one housing the efficiency corridor and the opposite, 4 smaller music rooms for particular person classes. the roof design brings the 2 buildings collectively, resembling two fingers or wings in a gesture of safety for the construction beneath. contained in the rooms, the seen bamboo roof with its arches and flowing curves, encourages college students to return into contact with the pure movement of music.chiangmai life architects science labs music center panyaden international school in thailandconnection between the science labs within the center and the library, in addition to the artwork constructing

chiangmai life architects science labs music center panyaden international school in thailandoverhanging bamboo roofs and adobe brick partitions designed with natural curves on the heart of the music

science labs music center panyaden international school 4entrance to the efficiency corridor on the music heart

science labs music center international school of panyaden 10science labs with lengthy natural curves of bamboo roof

science labs music center international school of panyaden 12easy roof curves in science labs, bamboo and earthen structure

scientific laboratory music center international school of panyaden 9double-crested bamboo roof on the music heart

science labs music center panyaden international school 5efficiency corridor within the music heart

science labs music center international school of panyaden 11biology lab exhibiting the interaction between irregularly formed home windows, seemingly random spaced mild and bamboo roof

science labs music center international school of panyaden 8stage within the auditorium of the music heart

mission data:

Final identify: scientific laboratories and music heart for panyaden worldwide college

architects: chiangmai architects of life (CLA)

group mission: Markus roselieb, tosapon sittiwong

location: Chiang Mai, Thailand

designboom acquired this mission from our ‘DIY submissionscharacteristic, the place we invite our readers to submit their very own work for publication. see extra mission submissions from our readers right here.

edited by: christina petridou | designboom



Supply hyperlink

Share.

About Author

Kehoe Young

Comments are closed.